Höststäd i trädgården

Den vackra hösten är här, men de senaste dagarna har den tyvärr inte visat sig från sin bästa sida. Regnet öste ner när vi vaknade på förmiddagen, ja ni läste rätt. Våra sovmorgnar är rejäla., men sköna, och ja vi är bortskämda. Inga småbarn som väcker oss och hoppar i sängen, det enda som väcker oss ibland är våra katter. Igår när vi precis hade somnat strax före 01.00, så hörde vi en av våra katter som jamade sitt ”jag-har-tagit-ett-djur-jam”. Så vi hoppade upp och jag sprang efter sopborsten och öppnade sovrumsdörren, och Tomas jagade djuret och katterna. Ni skulle se oss, det ser nog väldigt roligt ut, värsta farsen, där springer vi i bara mässingen runt som yra höns och jagar katter och smådjur…..hahaha. Nåja, alla tre djur sprang ut och vi kunde varva ner och somna till slut.

Regnet öste som sagt ner och efter frukosten i sängen så jag att nej nu sätter vi på oss regnkläder och drar ut, det går ganska fort bara vi kommer ut, för nästa helg ska vi till Örebro, inte säkert vi får så mycket gjort den helgen då. Sagt och gjort, vi tog på oss regnkläder och drog ut i trädgården. Tomas började pumpa ur vattnet ur vår pool. Vi har en sån där blå Intex Pool som man får sätta upp för varje säsong och sedan ta ner när säsongen är slut.

Jag började rensa och klippa ner vissna blommor och växter i rabatterna och göra det höstfint. Det ser med ens mycket snyggare och mer städat ut och jag kände mig nöjd efter att ha gått igenom alla rabatterna. Jag var trots detta både smutsig och lite blöt så därför fick det bli en rejäl varmdusch när jag kom in. Det var riktigt skönt, Tomas ligger i ett varmt bad nu, och sen ska vi vara så lata och köpa oss någon färdig mat. Vi är ganska slut i våra kroppar nu, så det får bli en lugn kväll nu. Det ska bli gott. Men jag tänkte på det, att vad mycket det gör bara att man ger sig ut och jobbar en dryg timme i trädgården, vad otroligt nöjd man känner sig. Regnet öste ner och det hade varit så lätt att skylla på det och en massa andra undanflykter och stannat inne, men samtidigt så visste jag att helgerna går och snart är vi inne i november månad. Jag är en mästare på undanflykter ibland det ska jag erkänna, men idag så bestämde jag att vi skulle dra ut. Så vi drog på oss regnkläder och gick ut. Så nu känner vi oss rejält nöjda för att vi gjorde det och det ser bra ute på tomten och att vi är redo för vinter och snö nu. Så det enda som återstår nu är att lägga ihop möblerna på altanen och dra en presenning över allt, och sen ska alla fönster tvättas någon dag, men fönstren får vi ta en annan dag, för nu pallar min kropp inte mer. Men nöjd med dagens arbete verkligen!! 🙂

Nu blir det däremot lugnt efter allt detta, gör nog inte så många mer knop idag inte.

Hoppas ni har en skön helg! Lämnar er med en skön låt, som jag vet att jag lagt ut i min gamla blogg. Men det är härlig låt, en modern touch på en äldre musikstil. Lyssna och njut.

7 thoughts on “Höststäd i trädgården

 1. Verkligen skönt att slippa bli väckt av småbarn(det blev jag i morse av ena bonusen, dvs min sambos yngste)! :-(! Men katter kan förstås vara rätt jobbiga också! ;-)! Har ni kattlucka?
  Skönt att få gjort ett höströj i trädgården!
  Ha en fortsatt bra helg!!

  • Jaa, och varannan vecka har vi makens dotter här, men hon är 13 år och ligger kvar i sängen i sitt rum tills vi går upp, så som sagt det är katterna som väcker oss ibland. Ja vi har en kattlucka som de går ut genom, den läser av deras chip som de har i nacken. Vi hade en annan ”vanlig” kattlucka innan, men då fick vi besök av andra hankatter, och då blev vi väckta nästan varje natt av bråk och skrik från katterna, så då fick vi köpa en ny kattlucka.
   Ja det var riktigt skönt att få röja i trädgården! Skönt med frisk luft också, synd bara att det regnade!
   Ha det gott!

 2. Har aldrig gillat trädgård sedan min mormor tvingade mig ut i trädgården som barn. Älskar att betrakta andras trädgårdar, men har ingen längtan själv. Älskar video .. skall ladda ner den nu – precis min typ av musik … hjärte tack för den. Gullig katt i videon. Underbar rytm. Lets dance.

   • Tur att du inte har någon längtan efter trädgård. Jag älskar att vara ute i trädgården speciellt på sommaren. Men visst, det krävs en hel del jobb med dem och det är inte alltid man älskar att gå ut och jobba.
    Kul att du gillade videon och låten! Ja jag älskar den verkligen, superskön musik.

   • Har gjort en liten post om Dig, Glossybox och sången … kommer att bli publicerad nästa lördag. Fick till det riktigt trevligt – mycket nöjd. Allt för att sprida sången ‘skrattar. Lånade ditt foto förresten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s