Ledsen…

Från att ha varit väldigt glad tidigare idag, så resulterade eftermiddagen i att jag blev riktigt ledsen. Jag är arbetslös nu och har begärt ersättning från min a-kassa, de har begärt att få kompletteringar och det har de fått, det har dragit ut på tiden och jag har i nuläget inte fått någon inkomst sedan i juli månad då jag fick det sista studiemedlet för min sommarkurs på halvtid. Idag så fick jag prata med en handläggare som först hade klantat sig rejält visade det sig, för hon menade på att jag inte hade skickat in alla mina betyg/omdömen från de kurser jag uppgett jag gått. Det VISSTE jag att jag hade gjort, så under tiden jag pratade med henne så loggade jag in på Internetkassan och kollade på de intyg jag skickat in. Då ser jag att i ett dokument har de lagt ihop alla betygen så det var tolv sidor. Hon hade bara lagt märke till det första, så hon kändes sig nog ganska dum och hon bad om ursäkt flera ggr. Men nu till saken, hon menade på att jag kommer troligtvis inte få någon ersättning eftersom de anser att jag inte har slutfört en kurs då jag har en omtenta i den i januari. Jag sa det till henne att det är väldigt vanligt att folk får göra omtentor, det vet jag som arbetar som tentavakt. Hon stod på sig och sa att hon skulle gå igenom mitt ärende igen och sen ringa upp mig igen.

Det går någon timme och sen ringer hon mig igen för att då meddela att de kommer ge mig avslag på min ansökan om ersättning. Jag blir helt chockad för jag trodde att det på något sätt skulle ordna sig, jag har aldrig hört talas om en sån regel. Ska jag gå utan ersättning ända fram tills jag har gjort min omtenta någon gång i januari?? Det är helt sjukt. Jag bröt ihop efter jag pratat med henne och grät och grät. Så himla orättvist, jag har kämpat som en idiot för mina betyg och mitt pluggande, endast en tenta jag behöver göra om, och den gör i sin tur att jag blir utan ersättning.

Nu är det ännu mer panik att hitta ett arbete. Jag har sökt några jobb och idag har jag sökt tre jobb till. Men det är arbeten som jag tyvärr inte har någon utbildning för, men jag chansar ändå, för jag tycker att jag har erfarenhet som gör att jag skulle passa till de yrkena.

Ja så där ser man hur en dag kan växla, från att ha varit väldigt glad till att bli väldigt ledsen på några timmar.

Imorgon ska jag iaf få jobba som tentavakt i några timmar, det gillar jag och är bra att jag snart får lite lön från de timmarna jag jobbat, det blir inte mycket men något iaf.

Nu ska jag lägga mig och kolla på tv, är helt slut efter allt detta, det tog en hel massa energi.

Ha en skön kväll kära läsare!

4 thoughts on “Ledsen…

  1. Det låter helt galet! vilka jävla regler! ska dom slå ner på folk som försöker att komma någon vart i livet som pluggar och kämpar! så missar man en tenta och får ingen ersättning! SJUKT!!!!!!! jag lider med dig Ann-Sofie och jag hoppas innerligt att du får ett jobb snart! Massa Peppakramar till Dig!!!!

    • Tack vännen för dina peppande och värmande ord! De betyder mycket. Ja det känns himla sjukt att en omtenta ska få göra att jag inte får nån ersättning. Nu är det panik ggr tusen att hitta ett jobb. Har sökt några som inte har gett något men det är bara att ligga i. Många kramar till dig vännen.

  2. Livet är orättvist på många sätt. Man kämpar å sliter. Pluggar å läser för att få en utbildning, ett yrke, ett jobb helt enkelt. En fördel för hela samhället. Bli en skattebetalare liksom. Men sen plötsligt när man bara behöver en sista hjälp för att förverkliga det man vill så ska man snava över regler å skit som bara stjälper allt i kras. Tappar man sugen å orken då eller? Svar: Ja så förbannat mycket.

    • Steffe: Kunde inte sagt det bättre själv. Du summerade det bra. Jag har verkligen kämpat och slitit för mina betyg och har lyckats riktigt bra, misslyckades endast med en tenta på tre terminer och då ska man bli straffad för det känns det som. Men men, det kanske kan lösa sig nu eftersom jag kan göra ett avbrott på den kursen. Får inte högskolepoängen från den kursen men det gör inget. Utan då kan jag istället få a-kassa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s